۱۸۰ هزار تن قارچ دکمه ای در کشور تولید می شود

  • 1399/10/21
  • 540 بازدید

معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه ‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌ های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی تولید ۱۸۰ هزارتن قارچ خوراکی دکمه‌ای در سطح بیش از ۹۰۰ هکتار واحد پرورش قارچ خوراکی را در سال جاری پیش ‌بینی کرد.

الهام فتاحی‌فر معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: سال گذشته  حدود ۱۷۰ هزارتن قارچ خوراکی دکمه ای در سطح ۸۶۰ هکتار در استان های مختلف کشور تولید شده است.

فتاحی فربا بیان اینکه قارچ خوراکی در ۳۰ استان کشور تولید می شود، افزود: براساس گزارش های موجود تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و قزوین عمده استان های تولید کننده قارچ خوراکی کشور هستند.

وی اظهار کرد: براساس آمارها سال ۱۳۹۸، حدود ۶ هزارتن قارچ خوراکی به ارزش ۸.۷ میلیون دلار به کشورهای هدف از جمله امارات، عراق، کویت، روسیه و کشورهای منطقه صادر شد.

فتاحی فر، قیمت گذاری قارچ خوراکی ناشی از عرضه و تقاضا دانست و گفت: در حال حاضر بیشترین قارچ تولیدی کشور از نوع قارچ دکمه ای است که مصرف سرانه بیشتری نیز دارد.

وی به عرضه قارچ های صدفی در بازار اشاره کرد و افزود: براساس آمار سال ۹۸، حدود ۳۰۰ تن قارچ صدفی در کشور تولید شد.

وی اظهارداشت: عرضه قارچ های خوراکی دکمه ای و صدفی به شکل بسته بندی و فله ای منعی برای خرید و فروش ندارد و مردم می توانند بدون هیچ گونه نگرانی این کالا را از فروشگاه های معتبر  و میادین میوه و تره بار خریداری کنند.

معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی به شهروندان توصیه کرد: برای مصرف محصولات قارچ خوراکی بهتر است از محصولات بسته بندی دارای برچسب خریداری و مصرف کنند تا در صورت هر گونه مشکل کالا قابلیت ردیابی داشته باشد.

فتاحی‌فر از هموطنان خواست تا در فصول رویش قارچ‌های خودرو و وحشی در طبیعت، از برداشت و مصرف اینگونه قارچ ها در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) و خرید از دست فروشان و مکان های غیرمعتبر خودداری کنند.

به تازگی با انتشار اخباری در شبکه های مجازی مبنی بر ورود قارچ‌های سمی به بازار نگرانی‌هایی برای مردم ایجاد شد که معاون مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها و گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی انتشار این اخبار را کذب و مربوط به سال‌های ۹۷ تا ۹۸ برداشت قارچ های سمی از عرصه های طبیعی و جنگلی دانست.




مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران