ایران دومین صادر کننده خرما در دنیا

  • 1404/03/25
  • 153 بازدید

رئیس انجمن‌ ملی خرما گفت: با توجه به ناترازی آب و انرژی، با افزایش بهره وری در واحد سطح امکان تحقق شعار سال وجود دارد.

محسن رشیدفرخی رئیس انجمن ملی خرما بیان کرد: طبق روال همه ساله با آغاز فصل گرما، مصرف خرما در بازار داخل و صادرات کاهش می یابد که براین اساس موجودی ۱۵ هزار تن موجودی خرما مانده در انبارها تا فصل برداشت ، نیاز بازار را تامین می کند.


مقام مسئول، قیمت هرکیلو خرما را ۶۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: ۳۰ درصد خرمای تولیدی در بازار داخل مصرف و ۷۰ درصد مابقی به بازارهای هدف صادر می شود.


رشید فرخی اذعان داشت: با توجه به شعار سال، مسئولان توجهی در بحث افزایش تولید و صادرات ندارند به طوریکه ممنوعیت های صادرات در تضاد با شعار سال است. همچنین ناترازی انرژی آسیب به تولید، صنایع تبدیلی و صادرات می زنند.


رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه مشکل خاصی در تولید نداریم، تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که امسال حداقل تولید خرما به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن برسد.


وی با بیان اینکه ایران دومین صادرکننده خرما در دنیا محسوب می شود، خاطر نشان کرد: با توجه به ناترازی آب و انرژی به هیچ عنوان بدنبال افزایش محصول در واحد سطح نیستیم، از این رو باید بهره وری را افزایش دهیم  که براین اساس ظرف مدت ۵ سال امکان رشد صادرات به ۵۰۰ میلیون دلار در گام نخست و سپس یک میلیارد دلار مشروط بر حمایت از تولید دست یافتنی است.




باشگاه خبرنگاران جوان