رب گوجه‌ فرنگی در خط مقدم صادرات قرار گرفت

  • 1394/11/18
  • 980 بازدید

به‌دنبال شرایط سیاسی کشور، تبادلات تجاری ایران و عمان وارد فاز جدیدی خواهد شد که با تأسیس مرکز دائمی حضور تجار ایرانی در عمان به‌منظور استفاده از دروازه عمان برای ورود به کشورهای آفریقایی و آسیای میانه اجرایی خواهد شد.

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در گفتگو با (ایانا) با اعلا م این خبر گفت: به‌ دنبال حذف تحریم‌ ها پس از برجام، توسعه صادرات و افزایش تبادلات تجاری با کشور عمان در دستور کار فعالان اقتصادی بازار قرار گرفته است.

احمد آزادمرد افزود: عمان به‌ عنوان یکی از دروازه‌های کالاهای ایرانی به‌شمار می‌رود که می‌تواند جایگزین بندر دبی شده و فرصت صادرات محصولات کشاورزی، صنایع غذایی و سایر کالاهای اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، افغانستان و کشورهای آسیای میانه فراهم کند.

آزادمرد ادامه داد: هرچند کشور عمان دارای جمعیت سه میلیون نفری است، نباید به این کشور به‌عنوان یک بازار کوچکی که تمام محصولات خود را از واردات تأمین می‌کند، نگریست. این کشور می‌تواند دروازه جدیدی برای ورود به کشورهایی باشد که هنوز ایران وارد آنها نشده است.

وی تصریح کرد: از آنجا که مناسبات فرهنگی، سیاسی و دینی ایران با عمان مشابهت‌های زیادی دارد، بازار عمان هدف مناسبی برای کالاهای صادراتی ایران است و از آنجا که 100 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور عمان از طریق واردات تأمین می‌شود، می‌تواند زمینه صادرات کالاهای ایرانی بوده و فاز جدیدی برای ورود به بازارهای بین‌المللی تعریف کند.

رب گوجه‌فرنگی در خط مقدم صادرات قرار گرفت

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران تأکید کرد: به‌دنبال سفر وزرای کشاورزی کشورهای اروپایی به ایران، صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی وارد فاز جدیدی شد که با قاطعیت می‌توان گفت صادرات رب گوجه‌فرنگی در خط مقدم آن قرار دارد.

وی اظهار داشت: به‌ جز رب گوجه‌فرنگی، سایر محصولات صنایع غذایی از قبیل شیرینی و شکلات و همه محصولات فرآوری‌شده که دارای کیفیت مناسبی هستند، می‌توانند از فرصت ایجادشده حداکثر استفاده را کنند، اما از آنجا که صنایع غذایی با کمبود نقدینگی در داخل روبه‌ رو هستند، انتظار می‌رود با راهکارهایی که در بودجه 95 دیده می‌شود، زمینه برای مانور فعالان بازار جهت حضور در بازارهای بین‌المللی فراهم شود.

آزادمرد همچنین گفت: با حل مشکلات سیستم بانکی بر رونق تبادلات تجاری افزوده خواهد شد، اما بدون حمایت دولت و ابزارهای تزریقی که جنبه سرمایه‌گذاری داشته و می‌تواند فرصت طلایی برای صادرات ایران تلقی شود، حضور کامیاب در بازارهای جدید میسر نخواهد بود.

وی اظهار امیدواری کرد که با تلاش‌های صورت‌ گرفته فعالان در اتاق‌های بازرگانی و انجمن‌های بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، برای صادرات غذای حلال به کشورهای مسلمان و کشورهای متقاضی نیز سازوکارهای جدیدی در نظر گرفته شود که بتواند حجم صادرات محصولات غیرنفتی را افزایش دهد.



ایانا