نقشه راه عملیاتی تولید سیب درختی تدوین شود

  • 1400/08/29
  • 495 بازدید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: باید یک نقشه راه عملیاتی برای تولید سیب که قابلیت اجرایی داشته باشد، تدوین شود.

اکبر کرامتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، در جلسه کمیته فنی بررسی وضعیت تولید سیب درختی استان تصریح کرد: باغداران استان با به کارگیری بذور پایه رویشی و روش های علمی از تبدیل شدن بخشی از محصول به سیب صنعتی قبل از زمان برداشت جلوگیری کنند.


کرامتی افزود: از مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خواست داریم روش های جدید علمی و تاثیر گزار در این زمینه را در اسرع وقت شناسایی و در اختیار کشاورزان قرار دهند. 


وی بیان کرد: تبدیل باغات بذوری به باغات مدرن و استفاده از ارقام مقاوم به کم آبی و آفات، استفاده از ارقام میان رس یا زود درس بسته به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان، پراکنش رسیدگی در زمان ، آبیاری منظم و عدم مواجهه درختان با تنش های کم آبی و پرآبی از جمله راهکارها و عوامل اساسی برای جلوگیری از ریزش سیب درختی است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با بیان اینکه در حال حاضر 33 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: گردش مالی بخش کشاورزی استان بیش از 70 هزار میلیارد تومان برآورد می شود که رقم قابل توجهی است و نشان دهنده توجه بیش از پیش به بخش کشاورزی است.


وی با بیان اینکه امسال یک میلیون و 270 هزار تن سیب در استان تولید شده است، یادآور شد: به دلیل شرایط آب و هوایی امسال 350 هزار تن از سیب های تولیدی صنعتی بودند که نشان دهنده بالا بودن میزان ریزش این محصول است و باید با روش های علمی و تحقیقاتی این میزان کاهش یابد.


کرامتی کاهش هزینه های تولید در بخش سیب درختی را مورد تاکید قرار داد و افزود: بسیاری از باغات سیب استان پایه بذری بوده و مسن هستند و این امر موجب افزایش ریزش سیب شده است، لذا  تا بهار سال آینده باید با همکاری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی زمینه افزایش کیفیت و کاهش ریزش سیب را تدوین کنیم.


عضو هیئت علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز در این جلسه، اذعان داشت: با جایگزینی ارقام پایه رویشی سازگار و مقاوم به تنش آبی به دلیل کاهش بارندگی ها و محدودیت منابع آبی می توان سیب های با کیفیت تولید کرد.


قاسم حسنی با اشاره به کمبود واحدهای سورتینگ و بسته بندی در استان افزود: برای کاهش زمان فاصله برداشت جهت انتقال سیب درختی برداشت شده به سردخانه های نگهداری میوه باید واحدهای سورتینگ و بسته بندی در استان افزایش یابد.


حسنی یادآور شد: با روش های علمی و مدیریت بهینه باغات می توان هم هزینه های تولید را کاهش داد و هم جلوی ریزش 35 درصدی محصول را گرفت.



خبرگزاری ایانا