دعوت از دانش‌ بنیان‌ها و دانشگاهیان برای توسعه نژادهای بومی مرغ

  • 1400/04/06
  • 504 بازدید

شرکت‌ های دانش‌ بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، نهادهای سیاستگذار و دانش‌آموختگان برای مشارکت در طرح توسعه نژادهای بومی مرغ به چرخه اقتصاد کشور دعوت شدند تا با ارایه ایده‌ها و نوآوری‌های خود، نقشی موثر در حفظ و صیانت از این گونه بومی ایفا کنند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اولویت‌های معاونت علمی و فناوری حفاظت و نگهداری از نژادهای بومی مرغ در کشور است، این کار با انتشار فراخوانی سرعت می‌گیرد.


ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به دنبال حفاظت و بهره‌برداری از نژادهای مختلف مرغ بومی کشور و وارد کردن آن به چرخه تولید اقتصادی است، این کار در کنار ایجاد زنجیره ارزش این صنعت، از انقراض این گونه‌های ارزشمند پیشگیری می‌کند و اشتغال زایی را افزایش می دهد.


شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، نهادهای سیاست گذار و دانشجویان و دانش‌آموختگان برای مشارکت در این طرح و ارائه ایده‌ها و نوآوری‌های خود دعوت شدند تا نقشی موثر در حفظ و صیانت از این گونه بومی جانوری داشته باشند.


«تهیه استانداردهای تولید مرغ بومی گواهی شده یا سالم»، «تهیه استانداردهای تولید تخم مرغ محلی در شرایط روستایی» و «هماهنگی با مراکز نگهداری مرغ بومی و دریافت مرغ مادر» موارد و نکاتی است که باید مجریان به آن توجه داشته باشند. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی http://biodc.isti.ir/ مراجعه کنند.


مرغ بومی، یکی از فراوان ترین انواع و گونه های طیور است که روستاییان به شدت از تولید و پرورش آن استقبال می کنند. این گونه از مرغ ها تا حد زیادی در برابر انواع بیماری‌های مخصوص طیور مقاوم هستند و با انواع سیستم اداره و کنترل و پروش مرغ سازگاری دارند. همچنین، تخم این مرغ ها بسیار مغذی تر بوده، خواص بیشتری دارد و در نتیجه ارزش و سود آوری آن هم بالاتر و بیشتر است.



مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران