ورود مواد غذایی و بهداشتی قاچاق سلامت جامعه را تهدید می کند

  • 1397/04/14
  • 500 بازدید

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: ورود کالاها و مواد غذایی و بهداشتی قاچاق و غیرمجاز تهدید جدی برای سلامت جامعه است و مصرف آنها خطراتی را متوجه مصرف کنندگان می کند.

فرانک قدسی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی کردستان اظهار داشت: یکی از مشکلات امروز جامعه ورود مواد غذایی و بهداشتی غیرمجاز و قاچاق است.

وی افزود: اگر با جدیت و قاطعانه با این پدیده و معضل اجتماعی برخورد و مقابله نشود، تهدیدی جدی برای سلامت و امنیت جسمی و روانی جامعه خواهد بود.

قدسی اضافه کرد: مبازره با قاچاق می تواند در راستای ایجاد اشتغال و حمایت از تولید داخلی موثر باشد بنابراین وظیفه داریم ضمن مقابله با ورود این نوع کالاها، مردم را به عدم خرید و استفاده از آنها تشویق و ترغیب کنیم.

وی با انتقاد از عملکرد برخی ارگان ها در انتقال مشکلات به مرکز (تهران) برای یافتن راه حل یادآور شد: این نهادها باید به جای بازتاب مشکلات، راه حل های اصولی و منطقی برای آن پیدا کنند.

وی در خصوص آلوده شدن بستر رودخانه ها در محور مریوان - سنندج بر اثر واژگونی تانکرهای حامل سوخت گفت: در این خصوص باید مقررات به صورت کامل اجرا شود و از تردد تانکرهایی که مشکل فنی دارند، جلوگیری شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: منابع آب زیرزمینی کردستان با توجه به داشتن معادن مختلف در برخی مناطق دارای ناخالصی از جمله ارسنیک است.

آرتیکاس اقبال افزود: منابع آبی 50 روستای استان با توجه به این موضوع، مشکل دارند که با آبرسانی سیار و تصفیه مجدد آب این مشکل رفع شده است.

وی یادآور شد: با توجه به مصوبات استانی از سال 1381 تردد خودروهای حامل مواد خطرناک از حاشیه سد قشلاق ممنوع شده و تردد این خودروها در مسیر جایگزین انجام می شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: برای نخستین بار نمونه برداری از محصولات کشاورزی در مزرعه انجام می شود که سال 95 در 150 نقطه این نمونه برداری ها صورت گرفت.

کامبیز حسن زاده اظهار داشت: سال گذشته نیز 207 مورد نمونه برداری از محصولات کشاورزی از جمله گندم، توت فرنگی، پیاز و سیب زمینی توسط این معاونت انجام شده است.

وی اضافه کرد: طبق این نمونه گیری ها گندم 25 درصد، در خیار 22.7 درصد، در سیب زمینی 11 درصد و در سبزیجات 7.7 درصد با استانداردها منطبق بوده است.

حسن زاده افزود: امسال با هماهنگی جهاد کشاورزی برنامه ریزی برای نمونه برداری از 300 نقطه استان صورت گرفته است و متخلفان نیز به دستگاه های قضایی معرفی می شود.

در ادامه این کارگروه مسایل مختلفی از جمله خود مراقبتی در ادارات و ارگان ها، تامین آب سالم و بهداشتی شهری و روستایی و دفع اصولی فاضلاب شهری و روستایی مورد بررسی قرار گرفت.

استان کردستان به سبب داشتن بیش از 284 کیلومتر مرز با کشور عراق یکی از مبادی ورود و خروج کالا و ارز به شمار می رود و سالانه به ارزش ده ها میلیارد ریال کالای قاچاق در استان کشف و ضبط می شود.



خبرآنلاین