صادرات ۲۰ میلیون دلاری گشنیز ایران

  • 1400/09/04
  • 510 بازدید

زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد گفت: طی ۴سال آینده نیاز به واردات بسیاری از گیاهان دارویی نداریم و با توجه به ارز آوری بالای «گشنیز، زیره، گل محمدی، شیرین بیان و حنا» روی کشت آنها تمرکز داریم.

حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قیمت انواع گیاهان دارویی اظهارکرد: قیمت گیاهان دارویی به دلیل سیاست گذاری های صورت گرفته به نرخ ارز محاسبه می شود؛ به این معنا که در خارج از کشور اگر افزایش قیمت داشته باشد در داخل هم قیمت بالا می رود و بالعکس.


مقام مسئول گفت: به عنوان مثال در بازارهای جهانی قیمت سیاه دانه ۲ و نیم تا ۳ دلار است که به همین نسبت نیز قیمت ها در داخل تغییر می کند.


وی بیان کرد:  از سوی دیگر اگر وارد کننده ای بخواهد این محصول را وارد کند باید ۱۰ تا ۱۵ درصد گرانتر این محصول را وارد کند که در واقع این امر برای حمایت از کشاورزان داخلی است.


زینلی در خصوص برنامه های وزارت جهاد برای کشت انواع گیاهان دارویی اذعان داشت: برنامه ریزی شده که اکثر گیاهان دارویی را در کشور تولید کنیم و این نوید را می دهیم که طی ۴ سال آینده در بسیاری از گیاهان دارویی بی نیاز از واردات و همچنین صادر کننده خواهیم شد.


مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در حقیقت سعی داریم صادرات گیاهان دارویی ساماندهی شود و حمایت همه جانبه ای در بخش بازار و صنایع فرآوری انجام شود تا در ۳ تا ۴ سال آینده درآمد قابل توجهی از این مسیر کسب کنیم.


وی در پاسخ به این سوال که بعد از زعفران کدام گیاه ارزش صادراتی بالایی دارد، افزود: گیاهان دارویی که ارزش صادراتی دارد و به طور خاص روی آنها کار می کنیم شامل «گشنیز، زیره سبز، گل محمدی، شیرین بیان و حنا» است که برای کشور ارز آوری بالایی دارد.


صادرات سالانه ۱۰ هزار تن گشنیز به بازارهای جهانی



وی با بیان اینکه گشنیز در سه منطقه لرستان، نهاوند و کرمانشاه کشت می شود، گفت:  هر سال بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تن تولید داریم که حدود ۱۰ هزار تن صادر می شود و سالانه بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون دلار برای کشور درآمد زایی دارد.


زینلی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر در مورد زیره باید بدانید که سالانه ۱۸ تا ۲۰ هزار تن تولید می کنیم که حدود ۱۰ هزار تن مصرف داخل و ۸ تا ۹ هزار تن صادر می شود. به این ترتیب سالانه ۱۸ تا ۲۰ میلیون دلار درآمدزایی برای کشور دارد.


وی گفت: البته با توجه به خشکسالی های رخ داده قصد داریم کشت محصولاتی مانند زیره را به طور قابل توجهی افزایش دهیم  و ارز آوری بیشتری از این طریق رقم بزنیم.


زینلی تصریح کرد: در مورد محصول «شیرین بیان» نیز سالانه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون دلار از طریق تولید و فرآوری این محصول درآمد زایی می شود.  


مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در پایان یادآور شد: بحث تولید و صادرات گل محمدی نیز مشابه گشنیز است و به این ترتیب سالانه بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تن تولید داریم که حدود ۱۰ هزار تن آن صادر می شود و سالانه بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون دلار برای کشور درآمد زایی دارد.

 




وزارت جهاد کشاورزی