رقابت چین، ترکیه، عراق و هند برای صادرات بادام زمینی به ایران
در حالی که سطح زیر کشت بادامزمینی در گیلان از دوهزار و ۸۰۰ هکتار فراتر رفته و پیشبینیها حاکی از تولید ۱۰۰ هزار تن پیله تر بادامزمینی است، بازارهای داخلی مملو از محصول وارداتی است و بهنظر میرسد رقابت چین، ترکیه، عراق، هند برای واردات بالاست.
عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی گیلان در گفتوگو با خبرگزاری (ایانا) با اعلام این خبر گفت: فصل کشت بادامزمینی در استان گیلان از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز شده و از اواخر شهریورماه نیز برداشت آن آغاز میشود.
غلامعلی قربانی افزود: سطح زیر کشت بادامزمینی در گیلان از دوهزار و ۸۰۰ هکتار فراتر رفته است و بهنظر میرسد بیش از ۱۰۰ هزار تن پیله تر بادام از این اراضی برداشت شود.
وی خاطرنشان کرد: از بادامزمینی در صنعت رنگ، لاک، الکل، روغن، چرم، جلادهنده، حشرهکش و لوازم آرایشی استفاده میشود که بهعلت عدم وجود صنایع تبدیلی، بادامزمینی تولید استان گیلان بهصورت خامخوری به فروش میرود.
بادامهای وارداتی ترکیه به نام آستانه به فروش میرسد
عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی گیلان ادامه داد: در حالی که آستانه اشرفیه ۹۰ درصد تولید بادامزمینی استان گیلان و ۸۰ درصد بادامزمینی کشور را به خود اختصاص داده است، اما در مظلومیت پنجهزار کشاورز در این استان بادامهای وارداتی از ترکیه به نام آستانه به فروش میرسد.
قربانی تصریح کرد: واردات بادامزمینی طی سالهای گذشته به حدی بازار را اشباع کرده است که کشاورزانی که معیشت خود را از این طریق میگذراندند، نتوانستند تولید بادام زمینی را بهعنوان یکی از مشاغل اقتصادی معرفی کنند.
۹۰ درصد بادام زمینی کشور وارداتی است
وی یادآور شد: بر اساس گزارشهای منتشره و اسنادی که از چگونگی مجوز واردات بادام زمینی و شرایط قرنطینه آن خبر میدهد، ۹۰ درصد بادامزمینی و تخمه آفتابگردان حال حاضر کشور را وارداتی شامل میشود.
قربانی تأکید کرد: واردات بادامزمینی از چین، هندوستان، ترکیه، عراق، امارات متحده عربی، سوئیس و هلند در مرکز گمرک وجود دارد و بررسی ها نشان میدهد که در چند ماه گذشته پنجهزار و ۲۶۰ تن بادامزمینی به ارزش شش میلیون و ۹۲۳ هزار دلار وارد کشور شده است.