پرورش ماهیان خاویار بومی در گیلان

  • 1395/01/20
  • 955 بازدید

مدیرکل شیلات گیلان از برنامه‌ ریزی برای تنوع گونه‌ای به‌ ویژه پرورش گونه‌های بومی ماهیان خاویاری در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، اسحاق شعبانی در جریان بازدید از مزارع پرورش ماهی این شهرستان با اشاره به اینکه گیلان با آغاز فعالیت آبزی‌ پروری در کشور جزو استان‌های پیشرو است اظهار کرد: روند توسعه آبزی‌ پروری به سرعت در استان در حال انجام است.

مدیرکل شیلات گیلان، تنوع گونه‌ای به‌ ویژه پرورش گونه‌های بومی ماهیان خاویاری و آموزش و ارتقای دانش فنی و مهارت حرفه‌ای آبزی‌ پروران را از برنامه‌های این سازمان خواند و بیان کرد: ترویج مکانیزاسیون و تجهیزات جدید و افزایش تولید در واحد سطح سبب توسعه کمی و کیفی تولیدات آبزی‌پروری شده است.

شعبانی با بیان اینکه میزان صید از دریا از 39 هزار تن در سال 1380 به 14 هزار و 980 تن در سال 92 کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: سهم تولید آبزی‌پروری از 13 هزار تن در سال 1380 به 46 هزار و 831 هزار تن در سال 93 افزایش پیدا کرده است.

وی به جبران کاهش ذخایر طبیعی دریا با توسعه آبزی‌ پروری در گیلان اشاره کرد و گفت: گیلان به دلیل اقلیم جغرافیایی شرایط ممتازی در آبزی‌ پروری و فعالیت‌های شیلاتی دارد.

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزی در کشور 10 کیلوگرم است، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف ماهی در دنیا 20 کیلوگرم است.

شعبانی یکی از راهکاری ارتقای تولید آبزیان را افزایش مصرف این گونه‌ها ذکر کرد و یادآور شد: افزایش سطح کشت از روش‌های افزایش تولید آبزیان است.

وی با بیان اینکه استفاده از اراضی ساحلی به منظور پرورش ماهیان خاویاری از آب شور از روش‌های افزایش تولید آبزیان در گیلان است، اظهار کرد: استفاده از اراضی ساحلی می‌تواند تولید آبزیان را به دو برابر افزایش دهد.



خبرگزاری فارس