119 هکتار از اراضی کشور درگیر مبارزه با هجوم ملخ صحرایی شد

  • 1399/09/15
  • 732 بازدید

سعید معین مدیرکل آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: از ابتدای آبان ماه تاکنون، مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح ۱۱۹ هکتار از اراضی دو استان هرمزگان و بوشهر انجام شده است.

سعید معین مدیرکل آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، از هجوم آوردن اولین دستجات ملخ از کویت، هند و پاکستان به کشور ما خبر داد و گفت: هم‌اکنون مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح ۷۵ هکتار در استان بوشهر و ۴۴ هکتار در استان هرمزگان در حال انجام است.


وی علت هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور را بارندگی‌های شدید در شبه جزیره عربستان دانست و خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد دستجات دیگری از ملخ صحرایی از امشب به سمت استان‌های بوشهر، هرمزگان، خوزستان و فارس سرازیر شوند.


مدیرکل آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه در استان‌های جنوبی آمادگی لازم برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی را داریم، تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات کشور آمادگی مبارزه با این آفت در سطح یک میلیون هکتار را دارد.


معین از آغاز هجوم سنگین آفت ملخ صحرایی به ایران از بهمن ماه خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر سازمان حفظ نباتات با تامین اعتبار و منابع مالی به دنبال تامین سموم، ماشین آلات و دستگاه‌های سمپاش است و آمادگی لازم برای مبارزه در سطح یک میلیون هکتار مبارزه را در استان‌های جنوبی دارد.


وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان اعتبار مورد نیاز این بخش توسط  سازمان حفظ نباتات در اختیار ستاد بحران کشور قرار داده است.


وی همچنین افزود: در سال گذشته  هجوم ملخ صحرایی توسط دید بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استان‌های جنوبی کشور مشاهده شد و نزدیک به یک میلیون هکتار درگیر مبارزه با این آفت قرار گرفت.


سعید معین از استان‌های درگیر با آفات در سال‌های گذشته سخن به میان آورد و ادامه داد: در تاریخ ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.


ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت‌شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را نابود می‌کنند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.


این نوع از ملخ‌های صحرایی تنها باعث قحطی در یک منطقه یا یک استان نمی‌شوند بلکه با مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر باعث تخریب مراتع و علفزارها خواهند شد.


شایان ذکر است که این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف، جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم می‌شوند.



مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران