صادرات آبزیان با اجرای پروتکل بهداشتی افزایش یافت

  • 1399/08/25
  • 1038 بازدید

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان اعلام کرد: با اجرای پایش‌ ها و پروتکل ‌های بهداشتی در شرایط کرونا از تیرماه امسال با تقاضای روزافزون صادرات آبزیان مواجه شده‌ایم.

عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان اظهار کرد: حوزه تجارت و توزیع داخلی آبزیان در ماه های نخست سال با شیوع  ویروس کرونا تحت تاثیر قرارگرفتند به طوری که مزارع پرورش ماهی و همچنین پرورش دهندگان ماهی در دریا دچار انباشتگی محصول شدند.


وی بیان کرد: پس از اردیبهشت ماه با تهیه و اجرای دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی و پایش مزارع پرورش آبزیان، به تدریج با انجام صادرات و برطرف شدن ابهامات مردم در خرید آبزیان، شرایط در مزارع پرورش ماهی به حالت عادی رسیده و از حالت انباشت محصول خارج شده ایم.


 


توسعه فروش الکترونیکی آبزیان در دوران کرونا


مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان درباره اقدامات انجام شده برای رونق بازار داخلی آبزیان در شرایط کرونایی گفت: توسعه فروش الکترونیکی آبزیان در کشور تا حدی توانست بخشی از محصولات به ویژه ماهی قزل آلا را از مزارع پرورش ماهی خارج کند و فروش را افزایش دهد.


گلشاهی به اخذ استاندارد ملی تولید ماهی قزل آلا اشاره کرد و افزود: با همکاری سازمان شیلات ایران و سازمان استاندارد ملی کشور، برای نخستین بار کنسرو ماهی قزل آلا به صورت انبوه و تجاری وارد خط تولید شد.


گلشاهی گفت: عمان و امارات به عنوان کشورهای هدف صادرات محصولات آبزی در عرصه‌های جدید مطرح شده اند، ضمن اینکه در ۶ ماهه اخیر صادرات این محصولات به روسیه و جمهوری آذربایجان چشمگیر بوده است.


وی درباره عرصه های جدید صادرات اضافه کرد: در گذشته قزل آلای سالمونی تازه به صورت محدود به امارات صادر می کردیم، اما اکنون با فراهم شدن بسترهای لازم، صادرات قزل آلای سالمونی و معمولی به صورت منجمد نیز به این کشور داریم.


گلشاهی اشاره کرد: صادرات قزل آلا به امارات در سال های قبل فقط در وزن بالای ۲.۵ کیلو گرم صورت می گرفت، اما اکنون در وزن های مختلف، صادرات انجام می شود.


مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: امسال قزل آلای سالمونی و معمولی به صورت تازه و منجمد نیز راهی بازار کشور عمان می شود.


گلشاهی اضافه کرد: بعضی از نهاده های دیگر در حوزه پرورش آبزیان مانند خوراک میگو و لارو ماهی نیز با ارز نیمایی به دست تولیدکنندگان می رسد.


اکنون کشور با تولید سالانه ۱۸۰ هزارتن ماهی قزل آلا در آب ‌های شیرین و شور رتبه نخست تولید این نوع ماهی را در دنیا دارد.


 


 


 




مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران