البرز رتبه چهارم تولید تخم مرغ در کشور/ فعالیت 120 واحد مرغداری در استان

  • 1397/07/19
  • 632 بازدید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به کسب رتبه چهارم کشوری در تولید تخم مرغ، گفت: بیش از 97 هزار تن تخم مرغ در سال در استان البرز تولید می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید مجید موسوی در جمع خبرنگاران، گفت: این استان دارای 120 واحد مرغداری مرغ تخم گذار با ظرفیت حدود 9 میلیون قطعه پنجمین استان کشور از نظر ظرفیت و چهارمین استان از نظر تولید تخم مرغ در کشور است.

موسوی اضافه نمود: پتانسیل سالیانه تولید تخم مرغ در استان البرز بیش از 97 هزار تن است که حدود 30 هزار تن از آن نیاز داخلی استان و مابقی یعنی 67 هزار تن آن به سایر نقاط کشور صادر می شود.

وی سرانه تولید تخم مرغ در کشور را 11.5 کیلوگرم عنوان نمود و افزود: این مقدار در استان البرز معادل 35 کیلوگرم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: ظرفیت واحدهای پرورش پولت مستقل استان حدود 2.7 میلیون قطعه بوده و ما دارای رتبه سوم کشور (ظرفیت پرورش پولت کشور 16.5 میلیون قطعه) می باشیم.

وی یادآور شد: با توجه به حجم جوجه و پولت ریزی در واحدهای مرغداری تخمگذار فعال استان هیچگونه نگرانی در تامین نیاز داخلی و حتی صادرات این محصول وجود ندارد و افزایش میزان تولید در این استان نشان دهنده بالابودن تکنولوژی در سطح واحدهای تولیدی است.

موسوی در خصوص مزایای مصرف تخم مرغ گفت: تخم مرغ یکی از کامل ترین، ارزان ترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است و با تامین تمامی اسیدهای آمینه ضروری بدن، در تغذیه سالم با ارزشترین و بالاترین کیفیت پروتئین را در مقایسه با گوشت، لبنیات و حبوبات دارد و به تمامی رده های سنی حتی زنان باردار و شیرده، ورزشکاران، اطفال و نوجوانان نیز توصیه شده است.

وی در خصوص سرانه مصرف این ماده پروتئینی گفت : سرانه مصرف تخم مرغ در ایران و استان البرز به تعداد 170 عدد است (11.47 کیلوگرم ) که متوسط جهانی این رقم 180 و در کشورهای پیشرفته بیش از 350 عدد است.

موسوی اظهار داشت: به رغم وجود پتانسیل بسیار بالای تولید تخم مرغ در کشور (دهمین کشور تولید کننده تخم مرغ جهان) سرانه مصرف آن در ایران نه تنها از متوسط جهانی پایین‌ تر است بلکه مصرف آن هم غالباً به شکل مصرف در فرآورده های غذایی از قبیل سس، کیک، کلوچه، بیسکویت، ماکارونی، فرآورده های گوشتی و شیرینی ها در کارخانجات و قنادی ها و یا برای تهیه انواع کوکو و کتلت در منزل و رستوران‌ها کاربرد دارد و فقط مقدار بسیار اندکی از آن بصورت کامل در خدمت تغذیه مستقیم خانوار بویژه در گروه‌های هدف همچون زنان باردار و شیرده، کودکان و... قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه و یا سایر وعده های غذایی ندارد.



خبرگزاری ایلنا